Снимка БулфотоЛоша прогноза направи проф. Кантарджиев По думите му сега е

...
Снимка БулфотоЛоша прогноза направи проф. Кантарджиев По думите му сега е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Мина последната спокойна седмица

Снимка Булфото

Лоша прогноза направи проф. Кантарджиев 

По думите му в този момент е моментът да се приготви здравната система, а хората да се имунизират. Според него броят на имунизираните у нас е обидно невисок за европейска страна.

Това е последната спокойна седмица във връзка с разпространяването на ковид – имаме подправено епидемиологично благоденствие. Това сподели пред „ Фокус “ консултантът по имунизационния развой към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

„ Измина последната спокойна седмица по повод епидемиологичното разпространяване на ковид, само че това не трябва да ни стресира. От тази седмица към този момент продуктивното число пораства и 1000 заболели заразяват 1025 души “, посочи проф. Кантарджиев.

Той уточни, че към момента можем намерено да се срещаме с другари, да посещаваме мероприятия и фестивали, само че броят на болните последователно ще нараства през идващия месец и може да докара до увеличение на случаите при започване на есента.

Проф. Тодор Кантарджиев добави, че имунизациите, които се употребяват в страната, защищават и във връзка с „ Делта “ разновидността.

Проф. Тодор Кантарджиев разяснява, че на хиляда преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а към 5% от имунизираните биха могли да се разболеят, само че ще прекарат инфекцията леко. Хората, които са преболедували, би трябвало да изчакат сред три и шест месеца преди да се имунизират, с цел да получат задоволително мощен имунен отговор от имунизацията.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР